Huis van Verbondenheid

Gunter


Ik ben Gunter De Donder. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen praktijk als psychotherapeut. Zelf werk ik al sinds 2001  in de zorgsector, aanvankelijk in de Integrale Jeugdhulp en sinds 2013 in het Algemeen Welzijnswerk.

 

Mijn eigen zoektocht heeft me gebracht tot wat mijn passie is; mijn interesse voor het wezen van de mens in al zijn rijkdom en facetten. De mens in relatie tot zijn omgeving in de ruimste zin van de betekenis: zijn innerlijke leefwereld (zijn denken, voelen en willen), zijn familie, zijn gezin, zijn cultuur, onze Aarde en een groter zingevend geheel.

 

In het dagelijks leven ben ik pleegpapa van drie pleegdochters. Samen met mijn vrouw en onze laatste nog inwonende pleegdochter vormen wij een gewoon alledaags gezin.


Zorgzaamheid en verbondenheid zijn altijd al belangrijke waarden geweest. Graag wil ik dan ook de kennis en de ervaringen die ik tijdens mijn eigen zoektocht heb opgedaan met anderen delen om samen op pad te gaan.

 

Ik heet je dan ook graag welkom in mijn praktijk.

.

Opleidingen


  • Jaaropleiding Therapeutisch werken met Mindfulness en compassie 
  • Jaaropleiding Traumaverwerking, Educatieve Academie, Antwerpen
  • Postgraduaat Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving, Educatieve Academie, Antwerpen
  • Postgraduaat Orthopedagogisch Management, KHLim, Hasselt
  • Graduaat Orthopedagogie, VSPW, Hasselt
  • Gestalt en Psychosynthese, Multi-di-Mens, Gent
  • Graduaat Fotokunst, Stedelijke Academie, Sint-Niklaas

Doorheen mijn loopbaan volgde ik ook diverse workshops en korte opleidingen omtrent communicatie, hechting, systeemgericht werken, Contextuele Therapie e.a. 


Als psychotherapeut volg ik ook regelmatig supervisie en intervisie.


Lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).